Robert Prummel afgelost als lijsttrekker

nieuws

Niet de huidige fractievoorzitter Robert Prummel, maar Amrut Sijbolts gaat de Stadspartij leiden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat hebben de leden van de partij dinsdagavond besloten. Het is nog onduidelijk wat de politieke toekomst van Prummel is.

De leden kwamen bijeen om de definitieve kieslijst vast te stellen. Vooraf was er veel gemor binnen de partij omdat de huidige raadsleden Amrut Sijbolts, Wim Maat en Anna Riemersma door het bestuur op een onverkiesbare plaats waren gezet.

Prummel volgde in 2009 Geert Spieker op als fractievoorzitter van de partij. Bij de laatste verkiezingen haalde de Stadspartij vijf zetels.

Deel dit artikel:

 1. Wij Groningers laten de stadspartij niet vallen! Het waren immers ook de Groningers die deze coup hebben gepleegd als goed dunken voor de stad en ommeland.

  We moeten de gevestigde partijen met de grond gelijk maken! Zij hadden en hebben geen oog voor de stad en ommeland, maar met zichzelf en politiek Den Haag !

 2. Er is een groot feest uitgebroken bij GroenLinks, SP en vooral PvdA. In plaats van dat de Stadspartij 2 extra zetels zal pakken bij de volgende verkiezingen zullen er wel zetels ingeleverd worden. De resultaten die de Stadspartij heeft behaald de afgelopen periode zullen deze keer waarschijnlijk niet verzilverd worden.

  De tekenen waren gunstig, De Stadspartij heeft veel van haar verkiezingsbeloften kunnen realiseren, terwijl ze geeneens in het college zaten…. De PvdA is nog steeds in crisis en vervalt in oude gewoonten. GroenLinks had geminimaliseerd kunnen worden want die hebben er niets van gebakken en zijn overbodig. En de SP kan alleen tomaten gooien en hebben het allang afgedaan door in te stemmen met een tram, er tientallen miljoenen aan te spenderen om vervolgens toch het plan af te schieten. Als de SP bij haar standpunten was gebleven had de Stad honderden miljoenen in kas kunnen houden en besteden aan betere zaken. Maar bij hen lonkte het pluche.

  Maar 20 mensen die stemmen, dan is het makkelijk een coup te plegen. Amrut had wel een betere (verkiesbare) plaats verdient, Riemersma had op plek 7 waardering kunnen krijgen.

  Prummel heeft dus fouten gemaakt bij het samenstellen van de lijst, ervaring is belangrijk om door te groeien. Maar de oplossing is geen goede oplossing voor de Stadspartij. Mijn stem zou gaan naar een nieuwe partij van Prummel. Die kans is aanwezig en dan is het werk van de afgelopen jaren van de Stadspartij dus voor niets geweest. De andere partijen lachen in hun vuistje.

 3. Prummel zat er enkel voor Prummel, Amrut Sijbolts die nu dan de fractie gaat leiden, is iemand die er voor de partij als fractieleider zal zitten en niet ter ere en meerdere glorie van hemzelf.

  1. Middenweg

   De verwijdering van Prummel uit de selectie had je goed voorspelt! Complimenten.

   Heb Amrut Sijbolts wel eens de hand gedrukt. Een goede fatsoenlijke vent; misschien wel wat te goed van vertrouwen voor de smerige wereld van politiek.

   Zou het trouwens niet een stunt zijn als de nieuwe Stadspartij het volgende zou zeggen: als wij een behoorlijk aantal zetels halen, en wij gevraagd worden voor gesprekken mbt collegevorming, dan hebben wij Dig Istha bereid gevonden om een niet fractiegebonden wethouder in het college te worden.

   Hiermee onderstreept de Stadspartij de breuk met de Prummelperiode die draaide om het ego van een onbekwame padjakker. Hiermee geeft de Stadspartij aan dat het, integenstelling, tot de rest van de raad, dualisme wel serieus neemt. Verder lijkt het me prachtig als Dig Istha in een vergadering van B&W uit het niets aan Ton Schroor vraagt of Ton werkelijk alleen maar aan de belangen van Tons bouwvrienden kan denken. Als echte sociaal-democraat heeft Dig denk ik eigenlijk niet zoveel met het Monstrum.

   Met vriendelijke groet.

   P.S.

   De gluiperd Leendert van der Laan met de staart tussen benen terug naar Fraisland? Deze figuur kan geen secretaris blijven. Gaat ie allemaal vriendjes de Stadspartij binnenhalen.

   1. Vorschalghammer:

    Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen, heeft ook van der Laan min of meer zijn conge gekregen, al zal deze dit zelf niet zo ervaren.

    Het tijdperk Prummel als leider van de Stadspartij is nu voorbij, het grote ego van deze man, stond groei en bestuurlijke vernieuwing al lange tijd in de weg.

    Nieuwe namen en gezichten geeft natuurlijk altijd stof tot kritiek, maar er zijn zoals altijd, wat ook vandaag weer valt te lezen in dit bericht, enkele posters uit de groep theoretici, welke dit alles weer in het negatieve plaatsen.

    Tegen hen zou ik willen zeggen: U zou eens moeten weten wie van de afgetreden bestuurders een masker dragen waarvan u niet wilt weten wie er achter schuil gaan, of wellicht nog belangrijker, wat er achter schuil gaat.

 4. Was een paar jaar geleden niet hetzelfde het geval met ene Fleur Woudstra? Krijgen we hier in de commentaren nu ook ene Rupert Prommel die de leden van de Stadspartij zwart probeert te maken?

 5. Het is wel tekenend. In een lokaaltje met nog geen 20 leden (van wie de meeste op de lijst staan dus de kandidaten waren er niet eens allemaal) wordt er een coup gepleegd in de stadspartij. De afgeserveerde kroonprins grijpt de macht, de zonnekoning wordt op plaats 14 gezet (kon ie niet lager, of hadden zich al meer mensen teruggetrokken). Voor de coupe was er al een boze vrouw weggestuurd van de alv (te veel kritiek dus ter plekke geroyeerd (haha bananenpolitiek). Verdere vernoemenswaardige feiten. De lijstduwer Jan Oosterhaven trekt zich terug na de onttroning van Prummel maar vind het nog wel even nodig mevrouw Riemersa toe te bijten dat ze de Stadspartij naar de verdoemenis helpt. Prummels reactie op het ALV besluit is: De kerstkransjes waren lekker, maar er had meer koffie moeten zijn. Vervolgens vertrekt hij, waarbij hij alleen nog even met een bedrukt gezicht afscheid neemt van de verslaggever. ” dag Remy”.

  tot zover de soap “de partij”
  wordt vervolgd

  1. Jan Oosterhaven?

   Zo goed als hij in de quasi-wetenschap economie is, zo slecht is hij in mensenkennis. Van de twee mensen die hij steunde, vertoonde een de klassieke kenmerken van narcisme, en de andere een gewetensloosheid die je slechts bij psychopaten tegen komt.

   Tip voor de prof: hou je lekker bij die wannabe wetenschapvan je.

   Met vriendelijke groet

 6. Je hebt ego’s / persoonlijkheden nodig om een partij te profileren. Zo is Pechtold de meest arrogante kerel die er op het binnenhof rondloopt.

  Maar zijn de coup-plegers geen ego’s? Volgens mij hebben die personen ook een heel hoog ego. Volgens mij heeft Prummel hard zijn best gedaan de verkiezingspunten naar voren te brengen en binnen te halen samen met de andere Stadspartij leden. Dat hij daarbij soms een beetje arrogant overkomt is juist de perfecte toon om de vastgeroeste onaantastbaar geachte partijen als SP, GL, PvdA aan te vallen. Een lekker doorbijtertje die ook niet schuwde geheime?? rapporten over de tram te publiceren die de andere partijen juist zo geheim mogelijk wilden houden. Er zouden zelfs juridische stappen komen gaf onze wachtgeld slurpende niet solliciterende oud burgervader aan. Nooit meer wat over gehoord.

  Ik had liever Prummel en Amrut beiden op goede plaatsen gezien. Slechte timing om het gezicht van de partij te wijzigen. Foute inschatting Prummel. Ik had even lid moeten worden van de Stadspartij, dan zou de uitslag anders zijn geweest.

  Maar staat Prummel nog op een verkiesbare plek? Ik denk dat hij dan weer herkozen gaat worden, als ze geen nieuwe partij oprichten.

 7. JohanVz

  Prummel die hard zijn best heeft gedaan? Als alternatief voor een Monstrum op de parkeergarage sprak hij weleens van een plein. Dat was alles!
  De reden dat het daar bij bleef, was niet alleen luiheid, maar ook omdat Prummel niet dat begrijpt dat een mens voorbij zijn eigen haar en opperhuid (fysieke grens van integriteit) ophoudt. Prummel ziet de rest van de wereld als een verlengde van Prummel. En het is rot voor de man, maar dan lijdt hij aan een narcisme.

  Anna Riemersma bood, onanks dat zij wel raadswerk deed, plek zeven aan; dus een groot ego? Sijbolts is te zien in een filmpje op de site van RTV Noord; het fatsoen zelve.
  Ook Leendert van der laan wordt ondervraagd. Deze vent kijkt steeds naar, voor de kijker rechts, links weg (Sijbolts kijkt naar rechts als hij moet denken).
  Misschien interessant voor Professor Jan (die zich eens zou moeten afvragen wat Leenderts motivatie is) is dat een van de eerste dingen die een rechercheur mbt ondervragen leert is dat iemand die liegt naar links (voor de kijker rechts) wegkijkt.

  De stad heeft een partij zonder grote ego’s, dolkstoten en onfrisse verborgen agenda’s nodig. De stadjers zijn er klaar mee dat keuzes op veel belangrijke thema’s, in een cafe (Wolthoorn) en in aanwezigheid van wat projectontwikkelaars, zijn gemaakt
  Brave betrokken burgers als Sijbolts zijn een prima antwoord op ego’s als Gietema en Smink, die van Groningen, het Palermo op de Hondsrug hebben gemaakt.

  Stadspartij let op uw zaak: Leendert van der Laan probeert vriendjes – als lid – de Stadspartij in te krijgen.

  Met vriendelijke groet

  1. Vijf zetels in de gemeenteraad, en maar elf leden stemmen mee over de kandidatenlijst.
   De ledenvergadering is besloten en de partij predikt openheid en transparantie, ver van de achterkamertjes. Een website die niet up-to-date is, geen recent verkiezingsprogramma te vinden, geen actuele info. Een opsomming van bereikte resultaten waar nog al wat op valt af te dingen.

   Of Prummel of wie dan ook lijsttrekker is maakt niets uit. Deze partij heeft onvoldoende inhoud en kwaliteit om op een serieuze manier politiek te bedrijven.
   Alle goede bedoelingen van enkelingen ten spijt.
   Wanneer je je wilt verbinden aan zo’n beweging dan neem je jezelf ook niet erg serieus.

 8. Middenweg.

  Maskers: beter had het niet geformuleerd kunnen worden!

  Wat denk jij; die Arnoud Hoogsteen, door Leendert van der Laan op de kandidatenlijst gezet, is dat een bouwpion?

  Hij zit met Sminkieboy bij de SER Noord Nederland en zat bij de FNV. De laatste club is ook pro sloop. Als hun leden via werkverschaffing maar tevreden gehouden mag worden, mag dat best een paar historische binnensteden kosten.

  Ga me op Ton Schroor focussen. De voormalig directeur van een bouwadviesbureau die zich slechts via een opzichtige schijnbeweging (humanistisch verbond lidmaatschap) tot wethouder van slopen voor de D’66 opwierp.

  Dig Istha gaat de lokale PvdA aanpakken. Hoop dat hij hierbij wat steun van Beno (polemisch stukje.) bij krijgt.

  Met vriendelijke groet

  1. Vanwaar die voorwaardelijke steun aan Dig istha. Die snap ik niet. PvdA die nooit een vinger heeft uitgestoken mbt het stimuleren van de werkgelegenheid en deze mensen via Dig Istha dooe dezelfde nu in de kou laat staan, door allerlei regelingen in te korten. Deze mensen hebben het al zwaar .. Dit lijkt mij juist niet waar de stadspartij voor staat!

 9. Amrut Sijbolts en Carine Bloemhoff van PvdA vallen elkaar al in de armen op twitter ..Dit wordt de nieuwe stadspartij.

  Neigt naar de achterkamertjes straks. Terwijl de stadspartij dusdanig is opgericht om af te rekenen met die partijen ..

 10. Fatsoen kun je heel goed spelen. Hij heeft wel ego, want hij liet zich niet wegstemmen.

  Hoe kun je het monstrum nog tegenhouden in deze fase met te weinig zetels en een bevolking die een zogenaamde volmacht gaf door te stemmen voor een forum? Het is de Stadspartij niet gelukt dat project te laten struikelen, in tegenstelling tot de tram.

  Ik geef ook aan dat Prummel verkeerde keuzes heeft gemaakt, hij had met een betere lijst moeten komen en een betere taakverdeling waar de goede spelers zouden blijven.

  Feit is dat 80% van de keizers echt niet alle details weet hoe de boel intern functioneert, maar men kijkt naar behaalde resultaten. Nu ziet men een partij zonder gezicht. Dat gaat dus stemmen kosten.

  De leden van de stadspartij kunnen beter zorgen dat ze erg hoog op de lijst komen want ze zullen teruggaan naar 2 zetels.

 11. Tot mijn grote verbazing zag ik in de Gezinsbode een ene hr. Copinga op de lijst staan. Dan wel niet op een verkiesbare plek, maar de eerste gedachte die in mij opkwam, wat doet die man op deze lijst. Deze man heeft een enorme hekel aan buitenlanders. Dan kun je naar mijn mening nooit achter de slogan staan: Stadspartij voor alle Stadjers!Ben zeer benieuwd of deze man nu ook op de lijst onder Sijbolts op de lijst zal voorkomen.

 12. Vorschlaghammer, begin eens een aktiegroep. Dat keyboard warrior gedrag heeft geen resultaat. Je wil dat mensen alles voor je regelen, maar dat zal niet gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *