Man bijt hond verrast Gerda Kruiger

Het televisieprogramma Man bijt hond verraste dinsdag Gerda Kruiger bij de presentatie van haar boek ”Ik noem je bij je naam” in de Centrale Bibliotheek. Gerda en haar man Piet nemen al 14 jaar lang pleegkinderen in hun gezin op en als dank hadden de kinderen dit geregeld. Ze worden door Man bijt hond met nog drie andere koppels in het zonnetje gezet wegens hun onbaatzuchtigheid en goede zorg voor anderen.

Op de boekpresentatie kreeg ze haar eigen boek overhandigd door een van haar voormalige pleegkinderen. Het boek is een bundel van columns die Gerda de afgelopen jaren voor het blad Pleegpraat heeft geschreven. Ze vertelt hierin verhalen over het dagelijkse leven met pleegkinderen.

Op de presentatie waren veel pleegkinderen van Gerda en Piet aanwezig. Ook werknemers van Jeugdzorginstelling Elker kwamen haar feliciteren. Dit is de instelling waar Gerda en Piet ingeschreven staan als pleegouder.