Internationale dag van de mensenrechten 65 jaar

nieuws

Het is dinsdag de internationale dag van de mensenrechten. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat dit jaar 65 jaar. Daarom organiseert Amnesty International een wereldwijde schrijfmarathon.

Bij boekhandel van der Velde en bij Huis de Beurs kunnen mensen dinsdag zelf een brief schrijven voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. De schrijfmarathon maakt deel uit van Amnesty’s jaarlijkse wereldwijde actie ‘Write for Rights’. Honderdduizenden mensen in 80 landen schrijven brieven aan gezagsdragers, voor burgers die gevangen zitten of van wie de mensenrechten bedreigd worden.

Op de Vismarkt wordt aandacht besteed aan de zes onderwerpen van de schrijfmarathon, door middel van levensgrote kartonnen poppen. Daar kunnen mensen geld doneren, onder het genot van een kopje warme chocolademelk en live muziek van singer-songwriters.