Groningen doet Essent aanbod om te blijven

De gemeente en de provincie Groningen hebben samen met vier instellingen een oproep gedaan aan Essent om in Groningen te blijven. Het energiebedrijf maakte in augustus bekend een verhuizing naar Zwolle te onderzoeken.

De Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool, het UMCG en Energy Valley schrijven in de brief dat ze Groningen aantrekkelijk kunnen maken voor Essent. De briefschrijvers doen een beroep op de verbondenheid van Essent met de regio. Maar er wordt ook gesproken over lagere huisvestingskosten door te verhuizen naar een goedkoper pand. Ook zou in samenwerking met de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Essent verzekert zijn van flexibel personeel.

Essent zegt de brief te hebben ontvangen maar die moet nog worden besproken door de directie.

Deel dit artikel:

 1. Andere goede huisvesting ? Waarschijnlijk is Het Monstrum aangeboden. Niet goedkoper dan de huidige plek ,maar je hebt in elk geval een aansprekende huurder.

   1. MarcS,

    U spreekt uit ervaring ? Maar waarom iemand anders een “hobby” opdringen? Dat is nou precies wat de voorstanders van Het Monstrum doen en waartegen zoveel verzet is.

   2. Het is maar een optie Arie, mag ook een andere hobby zijn. Alles beter dan Don Quichot zonder Sancho.

 2. MarcS,
  U moet ondertussen weten dat er meer en meer Sancho Panza’s opstaan om Het MONSTRUM tegen te houden. En samen staan ze sterk genoeg om het plan van uw begeerd gedrocht in het niets te laten verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *