FC Groningen verliest in eigen huis van ADO

FC Groningen heeft zondagmiddag de eerste keer dit seizoen in eigen huis verloren. ADO Den Haag was over 90 minuten te sterk en won met 1-2. Door de nederlaag blijft de FC op de vijfde plaats staan.

In de eerste helft kreeg de FC enkele kansen om op voorsprong te komen, maar verzuimde deze te benutten. Zivkovic en Kirm waren dichtbij een treffer ADO-doelman Coutinho was er telkens echter op tijd bij. Na een half uur kwam ADO Den Haag wél op voorsprong. Bakker gaf de bal op Kramer die de bezoekers op een 0-1 voorsprong bracht.

Ook na rust kon de FC geen vuist maken tegen het beter spelende ADO. Na twintig minuten spelen kwamen De Leeuw en Adorjan in de ploeg voor een matig spelende Chery en Hiariej. Tien minuten voor tijd maakt Kappelhof de gelijkmaker, maar de 1-1 bleef niet lang op het scorebord staan. In de 82e minuut scoort Beugelsdijk via een corner de 1-2 voor ADO. Doelman Bizot blunderde door de bal mis te slaan waardoor de ADO-verdediger vrij kon intikken. Hierna kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar deze werden niet benut. Komende zondag moet de FC op bezoek bij Feyenoord.

 

Deel dit artikel: