FC Groningen als zesde winterstop in

FC Groningen heeft vanmiddag met 5-2 gewonnen van NEC. De Nijmegenaren slaagden er niet in opnieuw te winnen van de FC. Door de overwinning gaat de ploeg van Erwin van de Looi met een zesde plaats de winterstop in.

Martin Koeman

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stil gestaan bij de vorige week overleden club-icoon Martin Koeman. Spelers en medewerkers van de jeugdopleiding waren op het veld van de Euroborg aanwezig. Als laatste eer werd er een minuut lang geapplaudisseerd en het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy gedraaid.

Martin Koeman Afscheid_FC (3)

De wedstrijd

In de eerste helft komt de thuisploeg al na dertien minuten op voorsprong door een doelpunt van Michael de Leeuw. Tien minuten later maakt Filip Kostic het tweede doelpunt van de middag. Even later werd het nog erger voor de bezoekers uit Nijmegen, verdediger van Eijden mistte de bal volledig waardoor een afstandschot van Maikel Kieftenbeld in het doel van NEC belandde.

Meteen na rust maakte Michael de Leeuw zijn tweede treffer van de middag, met zijn hak rondde de spits een voorzet van Adorjan prachtig af. Christoph Hemlein maakte even later de 4-1 voor NEC. Alireza Jahanbakhsh verkleinde de score naar 4-2, maar vijf minuten later maakte Michael de Leeuw zijn derde doelpunt van de middag en bepaalde daarmee de eindstand.

Zaterdag 4 januari vertrekken spelers en staf op trainingskamp naar Oliva (Spanje). De eerste wedstrijd na de winterstop is zaterdag 18 januari uit bij RKC Waalwijk.

Deel dit artikel: