VOLE: Groningen Airport Eelde afwaarderen

nieuws
foto: Kas van Zonneveld

De Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde (VOLE) denkt dat Groningen Airport Eelde het beste af is door de commerciële luchtvaart helemaal te schrappen. Dat schrijft ze in een open brief aan de aandeelhouders van de luchthaven.

Volgens VOLE toont onderzoek dat slechts vier procent van de luchtreizigers uit het noorden gebruik maakt van Eelde en dat commerciële luchtvaart nooit uit zal kunnen. De vereniging denkt dat het beter is om Eelde alleen te gebruiken voor hulpdiensten, luchttaxi’s en privé-vliegtuigen van het bedrijfsleven. Het vliegveld zou bijvoorbeeld ook gebruikt kunnen worden voor zonnepanelen of een andere ‘groene’ toepassing.

VOLE is een gekende tegenstander van de luchthaven en heeft bijvoorbeeld jarenlang de uitbreiding van de landingsbaan tegengehouden.

Deel dit artikel:

 1. Volgens mij zijn er twee opties. Veel investeren en proberen meer luchtvaart maatschappijen aan te trekken. Of er gewoon mee stoppen. Want zo weinig als er nu gebruik van word gemaakt vind ik het zonde van al het overheidsgeld wat er bij moet.

 2. Het wordt tijd dat de leden van vole opsodemieteren.
  Wat een stelletje achterlijke figuren zijn dit.
  Verhuis naar een hutje op de heide. Dan zullen ze wel weer last hebben van wormen die boven de grond komen.

  1. Alle waardering voor VOLE!

   Mooi die idioterie van een bangverlening tegen kunnen houden. Dankzij de welhaast Chinees aandoende Herstel en Crisiswet kon hij er helaas toch aangelegd worden.

   Nu verlies nemen, en op de plaats van het vliegveld een meer aanleggen. Het wordt tijd voor een netwerk van meren bestaande uit Zuidlaardermeer, Hoornsemeer/Paterswoldsemeer, Leekstermeer en nog twee aan te legge meren tussen Eelde, Peize en Foxwolde.

   Met vriendelijke groet

 3. Maak de landingsbaan 500 a 700 meter langer dan ben je pas geschikt voor het grootste vrachtvliegtuigen
  Dan heeft het wel toekomst ! En de enigste uitwijkplaats voor Schiphol

 4. Een uithoek als Groningen-Noord Drenthe heeft nu eenmaal genoeg aan een landingsstrip.
  Het probleem is telkens weer dat wij ons een veel te grote broek aan denken te kunnen meten, waar het ondernemerswereldje als lachende derde zo langzamerhand aardig op ingespeeld is geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *