Twee doden bij verkeersongeluk N361 (update)

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk op de N361 tussen Groningen en Winsum zijn twee personen om het leven gekomen. Hun lichamen werden gevonden in een auto die in het Van Starkenborghkanaal was terechtgekomen. Het gaat om een 23-jarige man uit Ulrum en een 19-jarige inwoner van Warffum.

Het ongeluk heeft waarschijnlijk vrijdagnacht plaatsgevonden. Familie en vrienden sloegen na een tijdje alarm toen er geen contact meer kon worden gelegd. Op de meldkamer in Drachten kwam vrij snel daarna een melding binnen van een kapot afzethek en bandensporen op de weg tussen Groningen en Winsum. Hulpdiensten troffen daarna de vermiste auto aan in het Van Starkenborghkanaal.

Zaterdag even na de middernacht werd de auto door een bergingsbedrijf uit het water getakeld. Kort daarna werden de twee lichamen ontdekt. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Vanwege het onderzoek was de weg tussen Groningen en Winsum de hele zaterdagavond en een deel van de nacht afgesloten voor het verkeer.