Stadjerspas wordt afgeslankt en gaat digitaal

nieuws

De Stadjerspas verdwijnt in de huidige vorm. Een deel van de activiteiten wordt in de toekomst aangeboden via een digitaal loket voor Stadjers die moeten rondkomen van weinig geld.

Het digitale minimaloket zal in 2014 van start gaan. Op dit loket komt een webshop met een aantal kortingen die de huidige Stadjerspas ook heeft. Te denken valt aan kortingen op sportabonnementen, een museumbezoek en de bibliotheek. Daarnaast komt er op dit loket een Kindpakket dat bestaat uit voorzieningen en regelingen voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben. Ook biedt het een webshop met aanbiedingen voor kinderen.

In de loop van 2014 wil de gemeente aan het digitale loket nog extra voorzieningen toevoegen voor kinderen en jongeren die in problematische omstandigheden opgroeien, zoals voeding en kleding. Hierover wordt in december gesproken.