Stad verliest weinig op grondexploitatie

nieuws
foto: Bob de Vries

De gemeente moet volgend jaar 436.000,- euro afschrijven op de grondexploitaties. Dat is een flinke verbetering in vergelijking met voorgaande jaren. Vorig jaar moest er nog 60 miljoen worden afgeschreven en in 2013 ruim 69 miljoen euro door tegenvallers bij de verkoop van grond in met name Meerstad.

Volgens wethouder Roeland van der Schaaf betekent dat nog niet dat de crisis op de woningmarkt voorbij is, maar “we hebben de vinger nu goed aan de pols”. De aanleg van de Sontbrug en Sontweg valt negen miljoen euro goedkoper uit. Dat bedrag moet echter weggestreept worden tegen tegenvallers bij Meerstad-Noord.

Het verlies van 436.000 euro komt is het gevolg van een tekort bij de grondexploitatie van het Oosterhamrikracé.

Deel dit artikel:

  1. Dit vertrouw ik niet.

    Jarenlang werd de gemeenteraad geconfronteerd met miljoenenverlies en dat zou nu opeens afgelopen zijn? Dit valt een beetje té toevallig samen met de wisseling van wethouder financiën in het gemeentebestuur. Volgens mij worden hier zaken mooier voorgesteld dan ze zijn.

    1. Steene,
      Is het u opgevallen dat mijn reactie ook zonder Het Monstrum te noemen to the point kan zijn ? Wij beiden vertrouwen de cijfers niet inzake de grondexploitatie en maken dat kenbaar. Weliswaar op verschillende manieren ,maar toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *