Raadscommissie veegt plan Groningen City Club van tafel

Het plan van de Groningen City Club om op alle zondagen de winkels te openen is gisteravond door de Raadscommissie van tafel geveegd. Zo wil de commissie de kleine bedrijven in bescherming nemen.

Het plan zou 250 nieuwe banen opleveren, maar de raadsleden waren daar niet van overtuigd. Ook de banenpool met flexibel personeel voor kleine zelfstandigen werd niet met een meerderheid ondersteund. Volgens CDA-raadslid Anne Kuik zitten winkeliers niet op dit plan te wachten. De PvdA, SP, CU en het CDA stemden niet met het plan in. VVD, Student en Stad,D66 zijn voor, GroenLinks sprak zich nog niet uit. Misschien dat de avondwinkels eerder open mogen, dat was althans een plan van Student&Stad.

Volgende week zal de gemeenteraad het uiteindelijke besluit nemen.