Postharmonie en Diep Triest samen op de bühne

Malle Babbe, bloed zweet en tranen en het land van Maas en Waal. Het is een kleine selectie uit de liedjes die komende zaterdag op een bijzonder concert ten gehore zullen worden gebracht door de smartlappen-formatie Diep Triest en de Gruno’s Postharmonie.

“Het is voor ons ontzettend bijzonder om samen met de Postharmonie op te treden”, zegt Theo Driessen van Diep Triest. “Stiekem is het ook wel altijd een droom geweest omdat de Postharmonie te boek staat als één van de beste Nederlandse orkesten.” Het concert is tot stand gekomen dankzij een journalist van het Dagblad van het Noorden. “Wij zijn momenteel bezig met een tour door de provincie waarbij we samenwerken met verschillende orkesten. Journalist Jan Slimbach vroeg of er ook samengewerkt ging worden met de Gruno’s Postharmonie waarbij ik aangaf dat me dat ontzettend leuk leek. De volgende dag stond dat in de krant, waarop er al snel een telefoontje van de Postharmonie kwam.”

Voor de Postharmonie is het niet de eerste keer dat er samengewerkt wordt met andere artiesten of formaties. “Dit leek ons een erg mooie uitdaging”, vertelt Piet Zaagman van de Postharmonie. “Het achterliggende doel is ook een beetje dat door iets te gaan doen op een heel ander vlak, we wellicht daar ook mensen enthousiast kunnen maken voor de harmonie- en fanfaremuziek. Ultieme doel is het binnenhalen van nieuwe leden, die we altijd kunnen gebruiken.”

Het bijzondere concert vindt komende zaterdagavond plaats in HanzePlaza, en begint om 21.00 uur.