Leerlingen WGC in zonnetje gezet na behalen bijzonder examen

Ze hebben er hard voor moeten werken de 44 Atheneum-leerlingen van het Wessel Gansfortcollege. Maar donderdagmiddag werd het harde werken beloond met de uitreiking van een bijzonder certificaat wat internationale mogelijkheden met zich meebrengt.

“De leerlingen hebben het Cambridge English gevolgd”, zegt Marieke van Tol van het Wessel Gansfortcollege. “Op school bieden we al het standaard Engels aan zoals dat in het voortgezet onderwijs verplicht is. Maar we wilden iets extra’s aanbieden. Een niet verplicht programma waarbij de lees,- schrijf-, taal en grammaticale vaardigheid naar een hoger niveau wordt getild. Het zogenaamde Cambridge-niveau”

Bijzonder aan het certificaat is dat je er mee toegelaten kunt worden op grote en bekende universiteiten. Maar makkelijk was het niet. “Vooral de dag van de examens was erg spannend”, vertelt leerlinge Laura Hoiting. “In Martiniplaza kregen we een dag lang allerlei examens voorgeschoteld die behoorlijk pittig waren. Maar ik ben erg blij dat ik het gehaald heb.”

Dat geldt ook voor de school want zij zijn zo trots dat ze donderdagmiddag een feestelijke bijeenkomst hielden in de aula van de school aan het Heerdenpad. “Dat zo’n groot aantal geslaagd is, is erg bijzonder. Dat zie ik echt als de kroon op mijn werk”, aldus Van Tol.