Leerlingen Augustinuscollege krijgen de dopper

Op het Augustinuscollege werden maandagochtend 1200 duurzame waterflessen uitgedeeld aan alle leerlingen. Samen met wethouder Jan Seton van milieu en duurzaamheid en met hun directeur, Wolbert van Wageningen tapten de leerlingen Gronings kraanwater in hun nieuwe duurzame waterfles ‘de dopper’.

Het was een feestelijke bijeenkomst. Leerlingen van de atheneum 3 klassen zijn al een week bezig met het project ‘Dorstlessen’. Hierbij hebben ze zich afgevraagd hoe alle leerlingen van de school gestimuleerd kunnen worden om water te drinken in plaats van frisdrank en hoe ‘de dopper’ over een langere periode goed gebruikt blijft.

De dopper kan gratis worden bijgevuld in de watertank die sinds maandag ook in de school staat, geleverd door het Waterbedrijf Groningen.