Istha keert niet terug als wethouder

nieuws

Dig Istha keert niet terug als wethouder dat blijkt uit de concept-kandidatenlijst die de PvdA presenteert. De lijst wordt aangevoerd door Roeland van der Schaaf die eerder deze maand de Open Lijsttrekkersverkiezingen won.

“Ik zit hier niet voor de baan, maar voor de Partij en haar idealen. De resterende tijd als wethouder ga ik besteden aan die idealen en aan de belangen van de Stadjers” aldus Istha. Voorzitter Eric Holkerts:” Istha kwam binnen als troubleshooter, verfrissend en ongebonden. We zijn zeer tevreden over hem, hij maakte geen deel uit van een club. We denken dat het heel moeilijk is om dan een vaste plek als wethouder in de partij in te nemen.”

Carine Bloemhoff staat op plek twee en Erica van Lente op de derde plaats. Van der Schaaf en Van Lente zijn tevens wethouderskandidaat, als de PvdA toetreedt tot het College van B&W. De rest van de lijst is een combinatie van zittende raadsleden en nieuwe gezichten. Tot die laatste categorie behoren de nummer vier, Sebastiaan Ruddijs, die eerder onder andere afdelingsvoorzitter was in Den Haag, en Maarten van de Laan, student Filosofie, op plaats zes. Zittend raadslid Wim Moes staat op vijf, Jan Pieter Loopstra op zeven, Bea Enting op acht en Simone Brouwer op tien. Ook nieuw zijn Diederik van der Meide en Krista Boogaard. Jan Spakman, Mohn Baldew, Marloes Dekker en keren niet terug in de raad.