Gronitas en gemeente opnieuw in gesprek

Voetbalvereniging Gronitas en de gemeente gaan opnieuw in gesprek. Inzet is het al dan niet voor 31 december verlaten van het clubgebouw van Gronitas op Sportpark Corpus ten Hoorn.

De voorzieningsrechter liet woensdagochtend tijdens een kort geding weten te hopen dat de twee partijen de komende weken er alsnog samen uit komen. Op de plek waar nu het clubgebouw staat, moet volgend jaar een trainingsaccommodatie voor FC Groningen verrijzen. De discussie gaat vooral over de eigendomsrechten van het huidige pand. Gronitas beweert dat ze het gebouw en de grond, omdat het al 24 jaar staat, in eigen bezit heeft. Daarnaast trekt Gronitas de door de gemeente voorgelegde bruikleen in twijfel.

Tot nu toe liepen meerdere gesprekken op niets uit. Beide partijen hopen alsnog tot een compromis te komen. Gebeurt dat niet, dan oordeelt de rechter over twee weken of Gronitas het clubgebouw moet verlaten. Wel liet hij al doorschemeren dat Gronitas juridisch niet sterk staat. Om die reden deed de rechter een beroep op het fatsoen van de gemeente.