Calamiteitenoefeningen waterschap en Defensie

Het waterschap Noorderzijlvest en de Nationale Reserve van de Koninklijke Landmacht oefenen donderdag, vrijdag en zaterdag bij het Eemskanaal en bij de Rioolwaterzuiveringsinstallatie in Garmerwolde. Zo kan de samenwerking geoefend worden bij een dreigende situatie van wateroverlast.

Noorderzijlvest oefent een hoogwatersituatie op het Eemskanaal en de Nationale Reserve oefent het bewaken en beveiligen van de zuiveringsinstallatie en de directe omgeving. Omdat het waterschap verantwoordelijk is voor de veiligheid achter de dijk wil zij zich goed voorbereiden op een dreigende situatie zoals die van januari 2012.

De Landmacht zal met name in de buurt van Garmerwolde patrouilleren. De militairen zijn wel bewapend, maar hebben geen munitie bij zich.