Politie verbiedt leerlingen Leon van Gelder schilderplezier

Leerlingen van de Leon van Gelderschool die woensdag de noodbrug naast de Vissersbrug een vrolijk kleurtje zouden geven, hebben op het allerlaatste moment geen toestemming gekregen om met verf, kwast en spuitbus in de weer te gaan. De politie heeft een dikke streep door de plannen gezet.

Brugklassers zouden woensdag in het kader van de teambuilding in de weer gaan. “We hadden alles geregeld”, vertelt een docent van de school. “We hadden toestemming van de gemeente, we hebben een veiligheidsplan voorgelegd en alles was akkoord. Maar vandaag (dinsdag, red.) kregen we een telefoontje van de politie dat het niet door kan gaan.” Volgens de docent is de politie bang dat het schilderen van de brug het graffiti gebruik in de stad stimuleert.

“Ik ben echt verbijsterd. Gewoon woedend. Wij bedenken een leuk project, bereiden alles voor, en dan op het allerlaatste moment wordt het afgeblazen. Het meest erg vind ik het voor de leerlingen. Zij zijn net begonnen aan hun carrière op de ‘grote school’ en zij worden nu teruggefloten.”