PKC en VEV houden elkaar in evenwicht

PKC’83 heeft zaterdagmiddag in de eerste klasse E de wedstrijd tegen VEV’67 met 1-1 gelijk gespeeld. Op sportpark de Kring kregen beide ploegen de gehele wedstrijd lang veel kansen, maar verder dan een 1-1 kwam het niet.

De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en leek het er op dat PKC opgewassen was tegen de nummer drie van de competitie. PKC, dat zonder Kasim Bisimana in de basis startte, creëerde veel dreiging en had het meeste balbezit. In de 22ste minuut was het toch VEV dat scoorde. Na een fout achterin bij PKC, kon Rense Dijk,vrij doorlopen en hij passeerde keeper Ben Meedendorp met een laag schot in de korte hoek. Na de 1-0 kreeg PKC kansen op de 1-1, met als hoogte punt de vrije trap van Erdin Yeni, die afketste op het aluminium.

PKC begon de tweede helft van de wedstrijd stukken sterker en zette VEV zelfs onder druk. VEV, kreeg nog wat kansen, maar kwam niet tot scoren. Na drie gemiste kansen van PKC was het uiteindelijk in de 69ste minuut wel raak. Na een hoekschop, werd de bal onberispelijk ingekopt door krachtpatser Jean-Paul N’Gouan.

In de slotfase van de wedstrijd kregen de ploegen grote kansen op de overwinning. De laatste minuut van de wedstrijd was VEV wel erg dicht bij de winst. VEV’67 kon na een hoekschop, de bal vrij inkoppen op 10 meter afstand van de goal, maar het was keeper Ben Meedendorp, met een katachtige redding, die het feestje voor VEV annuleerde.

Op zaterdag 2 november speelt PKC’83 de volgende wedstrijd van de competitie. De mannen van trainer Benny de Jong treden dan aan tegen de Oeverzwaluwen.