Sluiting dreigt voor rock’n’rollpub Crowbar

De Crowbar aan de Nieuweweg hangt mogelijk een sluiting boven het hoofd. Deze week kreeg de kroeg een boete van 1250 euro van de gemeente Groningen wegens geluidsoverlast. De gemeente had een klacht binnen gekregen omdat de Crowbar live muziek in de kroeg had.

De Crowbar is al ruim vijf jaar een live muziek kroeg en kreeg tot dusver eigenlijk nooit klachten van de buurt. De kroeg zit omhoog met de boete, omdat ze geen geld hiervoor heeft. De Crowbar is bang voor meer boetes, dat zou het einde van de bar betekenen.

Nachtburgemeester Chris Garrit werpt zich op als bemiddelaar tussen de Crowbar en de gemeente en heeft vertrouwen in een goede afloop. De Crowbar tekent vooralsnog bezwaar aan tegen de boete en hoopt zo spoedig mogelijk met de gemeente om de tafel te kunnen om tot een oplossing te komen.