GHHC eenvoudig langs Groninger Studs

Hockeyclub GHHC heeft zondagmiddag met 5-1 gewonnen van de koploper, Groninger Studs. In de zevende wedstrijd van de eerste klasse D waren het de heren van GHHC die de gehele wedstrijd de betere ploeg waren.

In de eerste helft was het twee keer Jelmer Uildriks en Jeroen Wolters die scoorden. Desk Verneul scoorde nog de 2-1 voor de Groninger Studs, maar dat was niet genoeg, waardoor in de rust al een 3-1 voorsprong op het scorebord stond.

In de tweede helft leek het erop dat de Groninger Studs iets sterker uit de kleedkamer kwam. Na vijf minuten spelen in de tweede helft kreeg Studs, na een overtreding in de cirkel, een strafcorner, maar die werd gemist. Twee minuten later, na een overtreding van keeper Bas van Mierlo op Willem van der Wouden kreeg GHHC een strafbal die keurig ingeschoten werd door Leonard Lohmeyer. In totaal kreeg de Groninger Studs drie strafcorners, waarvan er geen één gescoord werd. In de slotfase schoot Jeroen Wolters van GHHC de bal kiezelhard in de korte hoek en zette daarmee de eindstand op 5-1.

GHHC en de Groninger Studs zijn nu gedeeld koploper met allebei achttien punten uit zeven wedstrijden.