Kastanjeziekte kost gemeente tonnen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De kastanjeziekte jaagt de gemeente Groningen flink op kosten. Het herplanten van 620 bomen kost zo’n 500 duizend euro.

De gemeente kan een bedrag van één ton voor nieuwe beplanting aan de singels en de Berlageweg dekken uit het onderhoudsprogramma voor volgend jaar. Het stadbestuur wil in de jaren daarna per jaar een bedrag van 50 duizend euro reserveren voor gefaseerde herplant van 65 bomen per jaar.

De gemeente inspecteert de kastanjes driemaal per jaar. Er is nog geen zicht op een remedie tegen de ziekte en het aantal aangetaste bomen neemt ook niet af. Door de extra uitval van kastanjes kan de gemeente de komende jaren minder geld besteden aan de vervanging van andere boomsoorten.

Deel dit artikel:

  1. ??? Ruim 1000 euro per boompje? Waar zitten die kosten in? Gatje graven, kastanje erin stoppen, die zijn gratis te vinden in het noorderplantsoen, wat gaas er omheen. Kost volgens mij niet meer dan een paar euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *