Groningen is vegetarische hoofdstad van het Noorden

nieuws

Wie in het noorden van Nederland vegetarisch wil eten, kan het best terecht in Groningen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vegetariërsbond. Vegetariërs en vleesminderaars hebben hier in de horeca, bij Thuisafgehaald en in het ziekenhuis de grootste keuze.

“Ook vegetarisch gaat er niets boven Groningen in het Noorden”, aldus de directeur van de Vegetariërsbond, Floris de Graad. “In Groningen is er in veel restaurants een ruime keuze voor vleesminderaars en vegetariërs.” Groningen steekt er in het Noorden flink bovenuit. “Gelukkig is er ook in het ziekenhuis keuze voor vegetariërs, want in sommige ziekenhuizen kun je zelfs nog met vis worden afgescheept, terwijl dat toch ook dieren zijn. Dit terwijl je juist in het ziekenhuis overgeleverd bent aan wat de pot schaft”, aldus Floris de Graad.

De vegetarische hoofdsteden worden bekend gemaakt in de aanloop naar De Vegetarische Restaurantweek, die dit jaar van 7 tot en met 13 oktober gehouden wordt. In de week die daaraan voorafgaat wordt bekend welke plaats de vegetarische hoofdstad van Nederland is.