Gemeente ontvangt 1 miljoen voor stil asfalt

De gemeente Groningen heeft voor haar plannen om het verkeerslawaai aan te pakken € 1 miljoen aan subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu ontvangen. De gemeente verwacht dat dit bedrag nog hoger zal worden.

De Petrus Campersingel en de Kraneweg hebben onlangs stil asfalt gekregen. Tevens komt een aantal woningen aan deze en andere wegen in aanmerking voor extra gevelisolatie. ‘’Wij willen de geluidsoverlast in de stad verminderen en we zijn daarom erg blij dat al onze ingediende plannen zijn goedgekeurd door het ministerie’’, aldus wethouder Jan Seton. Door het wegdek van stil asfalt is de geluidbelasting op de woningen aan de Petrus Campersingel en de Kraneweg nu gemiddeld 3 dB lager.

In 2014 zal de gemeente subsidieverzoeken indienen voor nieuwe projecten bij het ministerie, onder meer voor de Kerkstraat (Hoogkerk).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *