Arriva tevreden over vervoer eerste maand nieuw schooljaar

nieuws
Foto: Gertjan Kampen

Vervoersbedrijf Arriva kijkt tevreden terug op de eerste maand van het nieuwe universitaire jaar. “We hebben ons goed voorbereid op de start van het nieuwe schooljaar en de verwachte toestroom, en dat loopt tot nu toe gesmeerd”, aldus een woordvoerder.

Een nieuw schooljaar gaat altijd gepaard met extra reizigersstromen en mensen die vragen hebben. “We houden constant de reizigersaantallen op de Noordelijke lijnen in de gaten, en als wij de indruk hebben dat het in een bepaalde trein druk is, dan zetten we indien mogelijk langere treinen in.” Daarnaast zet de vervoerder extra stewards in. “Onze medewerkers begeleiden het in- en uitstappen van reizigers waardoor er geen vertragingen ontstaan, en dat gaat tot nu toe heel goed.”

Ook de nieuwe dienstregeling voor reizigers uit Roodeschool wordt positief ervaren. “In overleg met de provincie Groningen en het OV-consumentenplatform Groningen hebben we besloten dat de trein uit Roodeschool tijdens de ochtendspits niet meer stopt in Sauwerd. Door de tijdwinst die hiermee wordt behaald hebben reizigers betere overstapmogelijkheden op het Hoofdstation.” Voor reizigers uit Sauwerd betekent het niet dat hun bereikbaarheid er slechter op is geworden. “Enkele minuten eerder kunnen zij met de trein vanuit Delfzijl naar Groningen rijden.”

Deel dit artikel: