Tinnen soldaatjes herleven in Scheepvaartmuseum

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat herleven dezer dagen oude tijden met de tentoonstelling ‘Tin van Toen’. Speciale aandacht is daarbij voor de jonge bezoekers, die donderdagmiddag ’tinnen soldaatjes’ mochten knutselen uit het bekende sprookje van Hans Christiaan Andersen.

Tin was in tegenstelling tot nu, vroeger in ieder huis te vinden. Zo werd ervan gegeten, gedronken en mee gespeeld. Een groep van de SKSG kreeg donderdag uitleg en mocht daarna op zolder zelf creatief worden.

Een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling is de voormalige werkplaats van de familie Amsing, die tot 1986 een tingieterij in de Brugstraat hadden. Het Scheepvaartmuseum heeft de werkplaats teruggevonden bij familieleden en heeft ook plannen om dit stukje Groninger historie te bewaren.