Stadjers gemiddeld duur uit met waterschapslasten

nieuws
Foto: flickr.com/photos/clearlyambiguous

Inwoners van de gemeente Groningen betalen relatief gezien veel aan waterschapslasten. Uit cijfers van het CBS blijkt dat zowel waterschap Noorderzijlvest als Hunze en Aa’s een hoger bedrag vragen aan lasten dan waar het landelijk gemiddelde op ligt.

Een meerpersoonshuishouden in Nederland betaalt dit jaar gemiddeld 319 euro. Bij Hunze en Aa’s betaalt een huishouden rond de 380 euro en bij Noorderzijlvest ongeveer 350 euro. Het waterschap dat de hoogste lasten vraagt is Delfland met 434 euro. Met 232 euro is De Dommel de goedkoopste in Nederland.

Uit de cijfers van het CBS blijkt verder dat de lasten voor woningeigenaren hoger zijn dan voor huurders. Dat verschil is in vergelijking met 2012 ook verder toegenomen. Waar een meerpersoonshuishouden met een eigen woning dit jaar gemiddeld 319 euro betaalt, liggen de lasten voor eenzelfde huishouden in een huurwoning 35 procent lager.