Noodweer zorgt voor weinig schade in Stad

nieuws
Onweer boven Groningen. Foto: R. Boekhoudt - flickr.com/photos/27225372@N04/

Het noodweer dat in de nacht van maandag op dinsdag over de provincie trok, heeft weinig overlast veroorzaakt in de stad. Dat zegt de Hulpverleningsdienst Groningen.

“Rond 01.00 uur, toen de bui overtrok, kregen we wel verschillende meldingen binnen”, vertelt Maarten van Wieringen van de Hulpverleninsgdienst. “Aan de Potgieterstraat in de Weijert waaide een boom om, die over de weg kwam te liggen. Deze hebben we verwijderd. Daarnaast kregen we een melding binnen van een mogelijke brand aan de Claremaheerd in de wijk Beijum. Een buurman meende vlammen te zien, maar toen wij ter plaatse kwamen konden wij niks ontdekken.”

Door het weerlicht sprongen ook verschillende brandmeldinstallaties in alarm. “Deze installaties zijn daar erg gevoelig voor, waardoor we onder andere brandmeldingen binnenkregen vanuit het UMCG en uit een pand aan het Damsterdiep.” Omdat deze meldingen allemaal tegelijkertijd binnenkwamen werd de Stadse brandweer geassisteerd door collega’s uit Haren en Peize.

Volgens Van Wieringen heeft het noodweer de meeste schade aangericht in het Westerkwartier. “We kregen veel meldingen binnen van bomen die waren omgewaaid. Ook sloeg de bliksem in in een boerderij in Middelstum.” De brand die hierdoor ontstond werd onder andere bestreden door een hoogwerker van de Stadse brandweer. De schade aan het pand is groot.