Meisje zwaargewond op KEI-week

Een nog onbekend meisje is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op het Open Air Festival op het Ebbingekwartierterrein. Ze is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde in de loop van de middag. “Op het terrein werden verschillende workshops gegeven in het kader van het KEI-week”, vertelt een woordvoerder van de politie Noord-Nederland. “Jongeren konden onder andere deelnemen aan een vrije val van tien meter hoog. Daar is het mis gegaan. Een meisje is verkeerd terecht gekomen op het luchtkussen en heeft daar waarschijnlijk haar rug bij gebroken.”

Jan Remmelt Faber is voorzitter van het KEI-bestuur. Hij bevestigt dat er een ongeluk is gebeurd. “Wat ik begrepen heb is dat er inderdaad een ongeval gebeurd is. EHBO-medewerkers waren erg snel ter plaatse en hebben het slachtoffer onderzocht. Daarna is ze voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis. We betreuren het ongeluk en we leven enorm mee met het slachtoffer en haar familie. We zijn gistermiddag meteen begonnen met de nazorg, er is continu iemand van ons bij haar.”

Verslaggever Margriet Dijkstra was ter plaatse en sprak kort met iemand van de bewaking..