Wielervereniging Groningen leeft intens mee met Mollema

Bauke Mollema gooit hoge ogen in de grootste wielerwedstrijd van de wereld, de Tour de France. Wielrenners van zijn eerste ploeg, de Noordelijke Wielervereniging Groningen, kijken met extra interesse naar de verrichtingen van hun oud-pupil. Donderdag kwamen renners van de NWVG bijeen in Assen om de etappe naar Alpe D’Huez te bekijken.

Mollema had een zware dag, maar staat nog steeds in de top 10 van het algemeen klassement, iets wat al jaren niet is gepresteerd door een Nederlander. De verrichtingen van de Groninger hebben ervoor gezorgd dat er op internet, in de media en op straat een ware ‘Mollemania’  is losgebarsten. De NWVG ontsnapt hier niet aan, wat te zien is aan alle media aandacht en nieuwe aanmeldingen die men krijgt.

De Tour de France eindigt zondag met een etappe naar Parijs.

Deel dit artikel: