Qbuzz zet extra bussen in richting Zernike

nieuws
foto: Roel Breet

Naar aanleiding van de problemen met overvolle bussen richting Zernike eerder deze week heeft Qbuzz het reisschema van verschillende lijnen voor de rest van de week aangepast. De busvervoerder had besloten de zomerregeling juist deze week in te voeren, omdat de verwachting was dat het aantal reizigers sterk zou afnemen, wat niet het geval bleek.

Busvervoerder Qbuzz kampte begin deze week vooral met problemen op de lijnen 15 (vanaf het centraal station naar Zernike) en 300 (Emmen-Gieten-Groningen). Het bedrijf had onvoldoende rekening gehouden met de tentamenweek op de Hanzehogeschool, waardoor ’s ochtends vele bussen overvol kwamen te zitten. Maandag werden al enkele noodbussen ingezet om studenten op tijd bij hun tentamens te krijgen, maar nu is er dus besloten om de gehele week extra bussen in te zetten. Ook als volgende week blijkt dat er veel studenten tentamens hebben, is Qbuzz van plan het schema aan te passen.

De frequentie van de bussen naar Zernike werd teruggebracht van twaalf naar twee keer per uur. Qbuzz geeft aan dat er wel degelijk overleg tussen het bedrijf, de hogeschool en het ov-bureau was geweest, maar dat er alsnog een onjuiste schatting was gemaakt wat betreft het aantal studenten dat per bus zou gaan reizen.

Deel dit artikel: