Laatste schooldag gevierd met een lach en een traan

Feest was het donderdag op basisschool De Kleine Wereld in de Celebesstraat. Na lang wachten vierden de leerlingen daar hun laatste schooldag van dit schooljaar.

Voordat de deur van de school definitief werd gesloten organiseerde de school een mode- en talentshow. Een show waarbij de leerlingen zich van hun beste kant lieten zien. “Ik ben verrast door de hoge kwaliteit”, vertelt juf Leanne. “Wekenlang hebben ze geoefend, en dat ze het zo goed presenteren is super.” De eerste prijs bij de talentshow ging naar Nisha, Behare, Tishana en Romaria. “We hebben gezongen en gedanst op een liedje van One Direction”, vertellen de dames in koor. “En we zijn ontzettend blij met onze prijs!”

Maar niet overal was het op de laatste schooldag feest. In de Van Oldenbarneveltlaan werd druk gesjouwd met dozen en spullen. “Voor ons houdt het hier op”, vertelt juf Liza. “Men heeft besloten dat OBS het Karrepad gesloten wordt en dat betekent dat we gisteren de laatste schooldag hebben gehad. Vandaag en morgen zijn we bezig om alles leeg te halen. En dat doet pijn, heel veel pijn.”