Kinderen verkennen de stad

Hoe oud is de Synagoge in de Folkingestraat? Wat gebeurde er vroeger in de Korenbeurs? Een speurtocht door de stad heeft de historische kennis van vijftien kinderen donderdag flink bijgespijkerd. De tocht is onderdeel van het programma van de Zomerschool. Een initiatief dat een week lang op een speelse manier kennis van kinderen wil verbeteren.

De Zomerschool moet voorkomen dat kinderen met een ‘zomerdip’ de vakantie uitkomen. Volgens de school is namelijk van belang dat kinderen ook in deze tijd uitgedaagd worden. Ook moet de Zomerschool voorkomen dat kinderen zes weken lang op straat hangen of achter de tv of computer zitten.

Naast de speurtocht, bouwen kinderen deze week onder andere een katapult en gaan ze op de fiets natuurgebied de Onlanden in.

Deel dit artikel:

  1. heel leuk en goed idee zo leren ze de echte stad kennen en niet alleen de snacktent of de speelgoedzaken…hier worden ze echt slimmer van …ik hou wel van kleine wysneusjes!!de stad is ook voor de kinderen geef ze de ruimte en kans zich te ontwikkelen tot een WARE STADJER VOOR DE TOEKOMST..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *