Ganymedes toch niet in Canalparade

nieuws

Voor studentenvereniging Ganymedes gaat de Canalparade in Amsterdam niet door. De vereniging voor homo- bi- en transseksuele studenten wilde de eerste Groningse boot in de optocht mee laten doen, maar vindt de onderneming een te groot financieel risico.

Voorzitter Gerjan te Velde baalt. “De uitgaven en inkomsten komen niet tegelijk binnen. Als de boot bijvoorbeeld door de organisatie wordt afgekeurd, omdat niet aan alle voorwaarden is voldaan, dan zitten wij met de kosten. Een vereniging van een paar jaar oud kan dat de kop kosten.”

Het regelen van een boot, drank en versiering zou Ganymedes zo’n zeven- tot achtduizend euro hebben gekost. “We wilden maximaal vijftig euro per persoon van de leden vragen, dus moesten we zelf bijleggen of sponsoren vinden. Dat laatste is nog wel gelukt, maar zo laat dat alles in een paar uur geregeld moest worden.”

Te Velde hoopt dat deze ervaring voor volgend jaar wordt meegenomen. Bijvoorbeeld door eerder met het werven van sponsoren te beginnen. “Het is heel erg jammer. We hebben het groots aangekondigd en dan komt zoiets zeker als een teleurstelling.”