Extra afvalbakken moeten Noorderplantsoen schoon houden

wijken
foto: Jurjen de Jager

De gemeente plaatst 2 extra vuilnisbakken in het Noorderplantsoen bij warme dagen. De nieuwe twee containers hebben elk een inhoud van 3500 liter per stuk. In het Noorderplantsoen staan al 36 afvalbakken van 50 liter, dit is te vergelijken met een normale vuilniszak. Daarnaast plaatst de gemeente elk voorjaar nog eens 26 extra afvalbakken van 240 liter maar ook dit blijkt niet genoeg.

In de zomer vertoeven veel mensen op het grote veld bij de Nassaulaan. Er is te weinig ruimte om rotzooi weg te gooien en daarom laten mensen hun vuil in het plantsoen achter. Door het grote aantal mensen is tussentijds legen vrijwel onmogelijk voor de gemeente.

Op basis van de weersverwachting wordt steeds gekeken of het bijplaatsen van de bakken nodig is. Normaal gesproken word het plantsoen om 8:00 schoongemaakt. Na het plaatsen van deze bakken heeft de gemeente echter besloten het plantsoen op piekdagen om 6:00 schoon te maken. Wethouder Jan Seton zegt dan ook alles er aan te doen om het plantsoen schoon te houden.