Bouw sociëteit Vindicat vordert gestaag

Aan de oostwand van de Grote Markt wordt hard gewerkt aan de nieuwe sociëteit van studentenvereniging Vindicat.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van voorgefabriceerd materiaal, kreeg het gebouw afgelopen weken snel vorm. Het materiaal wordt in kant en klare brokken aangeleverd en als lego-steentjes op elkaar geplaatst. Deze week is ook al begonnen met het afwerken van de kelder van het pand.

De planning is dat het gebouw begin 2014 wordt opgeleverd.

Deel dit artikel:

 1. Hebben dan mooi oogcontact met de bestuurders van deze stad die hen dit plekje hebben bezorgd. Of deze bestuurders ook zo blij zijn met het wasgoed op de reling van het balcon is maar de vraag.

   1. Rij er op een mooie zomerdag eens langs, kunt u het zelf aanschouwen. Of dit een aanwinst voor het upgraden van de (kleine) Grote Markt is ?

 2. Ik blijf het belachelijk vinden dat zo’n prachtige en prominente plek ingenomen wordt door studenten notabene. Eeuwig zonde als je het mij vraagt.

   1. Volgens mij hebben ze ook een pand aan de Grote Markt. Dan ga je natuurlijk niet verhuizen als je daar niet een zelfde toplocatie voor terugkrijgt.

  1. Vlak na de 2e wereldoorlog was dit niet zo’n prominente plek. En gelijk dat Vindicat niet ver wil verhuizen. Dat is in hun het verleden wel aangeboden, maar wat schieten zij daar mee op?
   In tegenstelling tot veel niet studentenclubjes in de stad kan Vindicat zijn eigen broek op houden en is het pand in eigendom. Dus kunnen ze zelf bepalen wat ze doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *