Station Europapark beste nieuwbouw in Groningen

nieuws
foto: Kevin van der Laan

Het station Europapark is de grote winnaar van de jaarlijkse architectuurenquête. Zowel het publiek als vakjury zetten het gebouw boven aan hun lijstje. Het gebouw werd ontworpen en ontwikkeld door Studio SK en Movares.

Ook over de tweede prijs waren jury en publiek het eens: dat werden twee panden aan het Hoge der A van het Groningse architectenbureau De Zwarte Hond. De vakjury plaatse een woning van Allart Vogelzang aan de Peizerweg op de derde plaats. Het publiek koos voor een ontwerp van WAL architectenbureau dat aan de Paradijsvogelstraat staat.

In de nieuwe categorie ´herbestemming´ zette het publiek de kerk van Leegkerk door AWG architecten op de eerste plaats; de jury koos voor het voormalige gebouw van de Belastingdienst en de Zeevaartschool aan de Hofstede de Grootkade. Het ontwerp voor de verbouwing was van Oving Architekten.

Voor de volledige uitslag zie: www.dagvandearchitectuurgroningen.nl.

Deel dit artikel: