Stad wil per se windenergie

De gemeente blijft doorgaan met het promoten van windturbines voor de stad. De gemeenteraad nam eerder een motie aan waarin de stad, om de provincie te helpen, het aanbod doet om 20 molens te plaatsen.

De provincie moet volgens afspraak met het rijk in 2020 zeker 850 megawatt opwekken met behulp van windenergie. De stad vreest dat de Provincie deze doelstelling niet haalt, vandaar dit aanbod. Gedeputeerde William Moorlag vindt dat het aanbod niet past in de plannen van de provincie, en wijst het daarom af.

Toch blijft de gemeente bezig met haar plannen, ze stuurt de provincie een brief met een aantal mogelijke locaties aan de rand van de stad over de kwestie, en gaat met haar in gesprek.

Deel dit artikel:

 1. De Provincie is raar bezig. Windenergie in gemeentes die het niet willen en Geen windenergie in gemeentes die het wel willen. (Veendam en Groningen) Ik krijg het idee dat de provincie erg star aan zijn eigen plannen vast houdt. Dat zet geen zoden aan de dijk (laat staan windmolens).

  1. Zowel provincie- als gemeentebestuur in Groningen doen nu eenmaal niet wat de meerderheid van de inwoners willen. Misschien kan daar in de toekomst nog eens een f o r u m over worden gehouden in het bij uitstek geschikte pand aan het Hereplein te Groningen.

   1. Hou toch eens op Ardien off topic en dus fout het gaat over Windmolens je bent een geobsedeerde gek ze zouden je moeten opsluiten net als Mevrouw Kiki!

   2. Helemaal eens met Ardien.

    We mogen eens in zoveel tijd een hokje invullen, maar verder hebben niets meer te zeggen. Een gevolg van de arrogantie van de zichzelf ernstig overschattende politieke klasse.

    Als je naar de kop van gedeputeerde Moorlag kijkt, vallen domheid en platheid op.

    Bouw van megastallen, de sloop van het Groot Bronswijk (voormalig psychiatrische inrichting in Wagenborgen) en prachtig industrieel ergoed. Het kan allemaal met de PvdA als grootste partij in Provinciale staten.

    Nu wil de smakeloze Moorlag de fenomenale Veenkoloniën weer een ernstige klap geven.

    Het wordt tijd voor een Referendumpartij.

    Want hoewel de burger volgens de zeer zelfingenomen half-talenten die de politiek klasse vormen, een louter emotioneel wezen is, slagen Zwitserse burgers er toch in van Zwitserland misschien wel het best bestuurde land ter wereld te maken.

    Met vriendelijke groet

    P.S.

    Jammer dat Monstrum-referendum volgens PvdA-wethouder Piet Huisman gekenmerkt werd door schandalige manipulaties.

 2. De gemeente moet er eens mee ophouden dat links Greenpeace geneuzel door te zetten.

  Het is nog steeds niet rendabel op 18 Juni j.l. heeft het cpb een (tijdelijk) negatief advies gegeven aan het kabinet voor het plaatsen van duizenden windmolens op land omdat het verliesgevend zou zijn.

  En de gemeente gaat door met promoten dan heb je een plaat voor je kop.

  http://www.energieoverheid.nl/2013/06/18/cpb-meer-windmolens-op-land-is-verliesgevend/

 3. een supermolen die uit Het Forum oprijst (weg met de oude grijze): goed voor het milieuvriendelijke imago. de bijbehorende slogan: “Groningen windgewest”, at your service…

  1. U laat een wind, hij laat een wind, zij laat een wind, ik laat een wind , kortom iedereen in de provincie laat op een onwillekeurig moment een wind. Ziedaar, voor niks en noppes een stevige bries . Die moet je alleen nog zien te vangen. Lucifer erbij en dan heb je één en al energie! Te besteden voor ons aller genoegen.

 4. Stroom zelf opwekken als stad lijkt me prima. Het cpb rapport is voor bange mensen die vooral alles willen laten zoals het nu is. Doe mij maar een toekomst waarin ook mijn kinderen met een gerust hart vooruit kunnen. Met energie uit zon, wind, etc. Laat maar komen die molens rond de stad!

  1. Het bouwen van een windmolen kost – door de hoge temperatuur die nodig is om metaal te smelten – meer energie dan dat de windmolen ooit oplevert. De Windmolen-industrie is een criminele kolder.

   Geluidsoverlast is daarbij ongezond. Mensen die een lawaaiige omgeving wonen, worden gemiddeld duidelijk minder oud dan mensen die (vooral ‘s-nachts) met minder lawaai geconfronteerd worden.

   En voor esthetici tenslotte, zijn die dingen ook een vloek voor het toch al danig verpeste Nederlandse landschap.

   Met vriendelijke groet

   1. Onzin Vorschlagmhammer. De energetische terugverdientijd van een windmolen (Maken, onderhouden en na de technische levensduur weer afbreken en verwerken) Is 3 tot 6 maanden.

  2. CPB voor bange mensen?

   Vooral voor linkse mensen. Niet voor niets kon prominent PvdA-lid Teulings er de baas zijn, en kon hij met enige regelmaat politieke meninkjes spuien.

 5. De stad zit met lege onverkochte terreinen en zo kun je er tenminste nog iets aan verdienen. Kolenstroom is idd veel goedkoper dan windenergie. Maar ook windmolens leveren meer energie dan het maken ervan in totaal kost… dus in die zin zijn ze wel rendabel. Na ca 10 jaar ongeveer gratis stroom zonder CO2 uitstoot… Daar hoef je geen linkse greenpeace hippie voor te zijn om daar iets in te zien. En ik mis nog steeds een duidelijk argumentatie van de provincie waarom het niet bij Groningen en Veendam zou kunnen… behalve het kleinzerige gedonder dat zij zelf iets anders bedacht hadden… maar dat zal ook wel met subsidies uit Den Haag te maken hebben.

  1. Als je als stad en terrein koopt en je weet niet wat je er mee wil.
   Dan ben je in een woord ONNOZEL.
   Dit geld ook voor het pand aan de grote markt.

   1. Wat een onnozele reactie. En het maakt ook nog niet uit ook… aangezien Groningen al met die terreinen in de maag zit en daar dus een oplossing voor moet vinden. Afboeken tot landbouwgrond waarde zou de gemeente tientallen of zelfs honderden miljoenen op. De waarde van de grond is groter als je die voor een windmolen gebruikt. Daarom worden windmolens vaak onrendabel genoemd : Het geld wat bv boeren ed krijgen voor de pacht van de grond is veel meer dan de landbouwpachtwaarde (per windmolen kan het oplopen tot 60.000 euro per jaar… de waarde van een hektare landbouwgrond is meestal daaronder… dus soms wordt in een jaar de grond terugverdiend als het om landbouwgrond gaat … vandaar dat iedereen wel die door Den Haag gesubsidieerde windmolens wil)

 6. Waarde Marc,
  Belangrijke zaken verdienen veel aandacht. Of het nu windenergie, vervoer, of stoppen met de bouw van het Forum betreft. Of u het leuk vindt of niet, ik ga ermee door zolang het nodig is. Tip voor u, probeer u te beheersen in uw reacties.

   1. Mensen die zich opwinden of aan iets ergeren gaan vaak ongecontroleerd om zich heen trappen in woord en daad. Ook bij u merk ik deze reacties. Om u te helpen wil ik u wijzen op een object achter de Oostwand en om on topic te blijven op de reeds bestaande windmolens her en der in het mooie landschap

  1. Natuurlijk verdienen belangrijke zaken veel aandacht, maar je vervuilt hier wel de discussie mee. Het is compleet overbodig om overal maar over het Forum te willen praten.

 7. Waarde Marc,
  Van de letters die u gebruikt om uw kwalificatie aan te geven kan ik een woord maken die zeker op u van toepassing is. Een tip, Don Quichot was ermee behept. On topic, windmolens komen er, maar waar? Achter de Oostwand op een grasveld? Afwachten maar hoe het verder gaat met het opwekken van energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *