Oppositie stelt vragen over voorjaarsbrief

nieuws

In een brief stelt de complete oppositie uit de gemeenteraad een aantal vragen aan het college over de voorjaarsbrief. Die brief gaat over de begroting van 2014. De oppositie vind dat ze te weinig keuzemogelijkheden heeft uit eventuele bezuinigingsmaatregelen. De voorjaarsbrief is volgens de partijen niet compleet.

Zo willen de partijen weten wat de gevolgen zijn van het verlagen of verhogen van het weerstandsvermogen, de zogenaamde stroppenpot. Het college wil het weerstandsvermogen op 0,75% brengen. De oppositie wil inzicht in de gevolgen van andere keuzes. Daarnaast neemt het college 90 maatregelen over die de ambtenaren voorstellen, de financiële consequenties van de voorstellen die het college niet overneemt zijn niet duidelijk voor de oppositie , zij wil ook de doorrekeningen van die voorstellen zien. En ook willen de partijen de gevolgen van het verhogen of het verlagen van de OZB doorgerekend zien.

“Op 19 juni gaan is het voorjaarsdebat. Hierbij zullen keuzes bediscussieerd worden die zeer ingrijpend zijn en waar alle stadjers mee te maken gaan krijgen. Wij vragen aan u om ons nader te informeren opdat wij op 19 juni optimaal in staat zijn om een constructief debat te voeren” aldus de voltallige oppositie.