Milieukenmerk voor Groningse hotels en congreslocaties

nieuws
foto: Jeroen van Kooten / gemeente Groningen

Wethouder Jan Seton heeft dinsdagmiddag “Green Keys” uitgedeeld aan tien hotel- en congreslocaties in de stad. De Green Key is een internationaal milieukenmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.

De gecertificeerde bedrijven hebben laten zien dat ze zich meer voor het milieu inzetten dan de wet voorschrijft. Zo keken ze kritisch naar hun afvalstromen, werd energieverbruik beperkt en waren ze maatschappelijk betrokken. Dit najaar zullen Groningse restaurants en cafés worden benaderd om te kiezen voor de Green Key-aanpak.

De bedrijven die dinsdag het kenmerk kregen waren de volgende: NH Hotel de Ville, Martinihotel, NH Hotel Groningen, Hampshire hotel Groningen Centre, Budgett Hostel, Hampshire Hotel Plaza Groningen, Hampshire Eden City Hotel, Martiniplaza en De Oosterpoort/Stadsschouwburg.

Deel dit artikel: