Gewonde bij woningbrand in Stad

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

In een woning aan de Oliemulderstraat heeft zondagochtend korte tijd brand gewoed. De bewoner is daarbij gewond geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 07.50 uur kwam er op de meldkamer in Drachten een melding binnen van een buurtbewoner die rook uit een raam zag komen. Omdat het vermoeden bestond dat de bewoner nog in de woning aanwezig was, werd er gelijk opgeschaald naar ‘middelbrand’ waardoor er twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd.

Bij aankomst bleek dat de man zichzelf al in veiligheid had gebracht. Hij is snel overgedragen aan het ambulancepersoneel. Brandweerlieden zijn daarna bezig gegaan met de bestrijding van de brand, die voornamelijk in de keuken woedde. Het vuur was snel onder controle.

De keuken heeft door de brand veel schade opgelopen. De rest van de woning heeft veel rook- en roetschade. Stichting Salvage is ingeschakeld om te bemiddelen bij het afhandelen van de schade. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de koelkast.