Brandweer Stad wint gewestelijke brandweerwedstrijden

nieuws
Foto: Gerwin de Vries & Michael Huising - 112groningen.nl

De brandweer uit de stad heeft zaterdag de gewestelijke brandweerwedstrijden in Grootegast gewonnen. Door de overwinning gaat brandweer Stad door naar de tweede ronde gewestelijk die gehouden gaat worden in Elburg.

Aan de wedstrijd in Grootegast deden acht korpsen mee. Zij kregen een ingewikkelde inzet voorgelegd. Het Marktplein in Grootegast zou hoogbezoek krijgen van de Paus. RTV Noord wilde hier verslag van doen en was met een camerateam op een steiger geplaatst. Vlak voor het bezoek reed een bejaarde man met zijn auto door de dranghekken en reed de steiger omver.

Eén van de verslaggevers kon zich nog vasthouden aan een tak van een boom. De ander viel naar beneden en werd gespietst door een uitstekende spijl van een dranghek. De automobilist raakte bewusteloos. Ook kwam de auto onder stroom te staan omdat bij de aanrijding een lantaarnpaal omver was gereden.

Ieder korps werd beoordeeld door een jury. Groningen Stad kreeg 1232 punten en werd daarmee eerste. Het korps van Beilen werd met 1161 punten tweede. Derde werd Scheemda met 1158 punten. Alle drie de korpsen hebben zich geplaatst voor de volgende ronde in Elburg.

Foto: Gerwin de Vries & Michael Huising – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *