Rehwinkel: “Er was geen afspraak met politie”

Er was geen afspraak met de politie over het wel of niet naar buiten brengen van het nieuws van de bommelding. Dat heeft burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) afgelopen vrijdag gezegd in het radioprogramma OOG Forum.

De afspraak is volgens Rehwinkel ook niet zo essentieel. “Tijdens Koninginnenacht werd duidelijk dat er een vermeende bommelding was. Daarop ben ik naar het politiebureau gegaan. Heel veel mensen hebben gezien dat ik daar naar toe ging. Toen ik vervolgens vragen kreeg wat ik op het bureau moest heb ik afgewogen wat het beste is, en volgens mij kon ik het beste open kaart spelen.”

Tijdens de nacht van 29 op 30 april 2013 kwam er een melding binnen bij de politie dat er een bom in de binnenstad zou liggen. Daar bleek niet waar te zijn. Toch is de situatie breed uitgemeten in de media omdat er sprake zou zijn van slechte communicatie. “De politie en de gemeente hebben heel goed opgetreden. Maar de communicatie naar buiten, over wel of geen afspraak is slecht”, vertelt Inge Jongman van de ChristenUnie. Jongman heeft daarom samen met de collega’s van de SP en D66 vragen gesteld aan het College over de kwestie.