Politie filmt snelheidsduivels met dashbordcams

De politie in Groningen en Friesland confronteert sinds woensdag automobilisten op de A7 met ongepast verkeersgedrag. Chauffeurs die rechts inhalen, langdurig bumperkleven of snijden worden vanaf nu gefilmd door dashbordcamera’s.

De verkeerszondaar krijgt de beelden direct terug te zien op een Ipad, in de onopvallende controlevoertuigen van de politie. Zo moeten automobilisten zich bewust worden van hun rijgedrag. De politiebeelden worden niet gebruikt tijdens het opmaken van een proces-verbaal.

De politie legt dit jaar extra nadruk op rijgedrag dat door weggebruikers in enquêtes is aangegeven als gevaarlijk of irritant. Het gaan om zaken als onvoldoende afstand houden, te langzaam rijden of langdurig links rijden.

Deel dit artikel:

  1. goedzo! dat levert weer mooie beelden op voor wegmisbruikers! erg geestig dat de eerste die gepakt werd een motoragent in burger was!:)

  2. Weer zo’n verkapte manier om gelden te innen.
    Ik dacht dat wij Nederlanders zo tolerant waren? Als we nou wat toleranter zijn in het verkeer. Dan kan de politie zich weer bezig houden met echte boeven vangen!……Boeven vangen???? Ben je nou helemaal!! Dat is levens gevaarlijk! En kost klauwen met geld. Nee het is veel veiliger om de gewone burger te betrappen op minor fouten en om de boetes dan te verhogen leverd gewoon keiharde cash.
    Met als reden milieu en veiligheid en wie is daar nou niet voor. Ja ja daar is een uitspraak voor bedacht dat luid: Verneuk de massa en spek de kassa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *