Noorderplantsoenbuurt wil oplossing voor parkeerdrukte

wijken
foto: André Huitenga

Bewoners van de Noorderplantsoenbuurt willen een oplossing voor de parkeerdrukte. In de straten parkeren veel autobezitters die niet in de buurt wonen, hierdoor kunnen de bewoners met moeite een parkeerplek voor hun eigen auto vinden. De buurtvereniging heeft daarom een stembiljet rondgestuurd.

Bewoners kunnen hier aanvinken welke van drie mogelijke oplossingen voor de parkeerdrukte hun voorkeur heeft. Die variëren van niets veranderen tot het invoeren van betaald parkeren zowel overdag als ’s avonds met een vergunning voor buurtbewoners.

Op 12 juni worden de stemmen geteld en zal het parkeerbeleid tijdens de algemene ledenvergadering behandeld worden.

Deel dit artikel:

  1. Gewoon betaald parkeren invoeren en voor de bewoners een parkeervergunning voor maximaal 2 auto’s gratis verstrekken. In de Oosterparkwijk zie je s’morgens vroeg al mensen van buiten de stad de auto’s parkeren en dan met hun fiets de stad verder intrekken en dan tegen de avond weer hun auto komen halen.De mensen die uit de nachtdienst komen moeten soms de auto ver van hun huis parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *