Groningen in de top 3 fitheid agenten

Groningen staat op de 3e plaats als het gaat om de fitheid van de agenten. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL nieuws. Er zijn landelijk steeds meer oudere agenten en de fitheid van het korps gaat achteruit. Hierdoor dreigt het gevaar dat ze niet meer goed hun werk kunnen doen.

In heel Nederland hebben agenten een fitheidstest gedaan. Daaruit blijkt dat Groningen met 87,5% op de 3e plaats staat. Het korps Haaglanden staat op de 1e plaats met 88,8%, gevolgd door Zeeland met 88,2%. Landelijk maakt de politie zich zorgen over de fitheid en gaat dus maatregelen nemen. De oudere agenten moeten meer gaan sporten om de juiste conditie te behalen.

Maar in Groningen hoeven criminelen er dus niet op te rekenen dat ze door een sprintje verlost zijn van de politie.