Buitenlandse studenten willen beter wonen

De buitenlandse studenten hebben dinsdag een petitie voor betere huisvesting aan wethouder Roeland van der Schaaf overhandigt. Ze vinden dat buitenlandse studenten te veel huur betalen, dat hun woningen slecht onderhouden worden en dat de huisbaas moeilijk te bereiken is bij klachten.

De studenten hopen van de gemeente een financiële bijdrage te ontvangen, waarmee ze een website kunnen opzetten met informatie voor buitenlandse studenten in Groningen. Daar zouden bijvoorbeeld kunnen staan waar goede kamers te vinden zijn en wat te doen bij een conflict met de huisbaas. Wethouder Van der Schaaf ziet de voordelen van zo’n website en gaat dit met het stadsbestuur overleggen.

De studenten zijn ook van plan om een doe-tank op te zetten voor studenten die in september gaan studeren in Groningen.