Arriva: Wij staan achter heldhaftige machinist

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De machinist van vervoersbedrijf Arriva die afgelopen vrijdag het leven redde van een pasgeboren kalfje, heeft de volledige steun van het bedrijf. In andere media wordt gesuggereerd dat het bedrijf de reddingsactie ‘in principe afkeurt’, maar dat klopt niet.

“Wij staan achter onze machinist”, zegt woordvoerder Joyce de Vries-Pieterman. “Hij heeft eerst contact gezocht met de treindienstleider, en is vervolgens uitgestapt. Hij heeft aan alle veiligheidseisen voldaan.” De zegsvrouw erkent dat het stilzetten van een trein niet gebruikelijk is, en alleen bij hoge uitzonderingen gebeurt. “Onze collega zag dat er een dier in nood was, en hij heeft daar naar gehandeld. Wij staan achter die keuze.”

De machinist was afgelopen vrijdagmiddag met zijn trein op weg naar Groningen toen hij bij Grijpskerk het pasgeboren kalfje gedeeltelijk in een sloot zag liggen. Hij waarschuwde via de treindienstleider de hulpverleningsdiensten, en reed door.

Toen hij in Groningen de trein ‘wisselde’ om terug te rijden naar Leeuwarden, zag hij het beestje korte tijd later nog steeds liggen. Ondanks dat er veertig minuten verstreken waren sinds zijn vorige passage was er ook nog geen hulpverlener in de buurt te bekennen. Omdat het dier steeds verder wegzakte besloot de machinist de trein stil te zetten en met hulp van reizigers het dier te redden.

Het kalfje heeft de reddingsactie overleeft. De veehouder liet afgelopen dagen weten erg dankbaar te zijn. De jonge wereldbewoner heeft inmiddels de naam ‘Arriva’ gekregen.

Deel dit artikel:

  1. Held?

    Een goede man, maar een held dat weet ik nog niet.

    Hanny Schaft, dat was bijvoorbeeld een heldin!

    Maar voor deze meeste echte helden geldt vaak dat ze niet eens held genoemd willen worden en/of als held genoemd willen worden.

    Met vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *