Studenten controleren vervoersbewijzen op treinen Arriva

Het is een bijzonder gezicht deze maanden in de treinen van Arriva. Studenten van MBO-opleidingen uit het Noorden lopen stage als steward op de treinen van de vervoerder en controleren de vervoersbewijzen.

“Het is een project dat in 2011 begon met het regionaal opleidingscentrum de Friese Poort”, vertelt Joyce de Vries-Pieterman van Arriva. “De eerste periode was zo succesvol dat we ondertussen ook stagiairs van opleidingen van het Noorderpoort College hebben.” Deze maanden lopen er negen studenten stage bij het bedrijf. “Voor ons is het een geweldige manier om jonge mensen met ons in contact te laten komen.”

De stage begint met een theoretisch gedeelte. “De eerste dagen zijn we echt bezig met vertellen over de verschillende kaartsoorten, de werking van de controle apparatuur en de topografische kennis”, vertelt steward Amina. “Ik vind het erg leuk om te doen. Je trekt gedurende twaalf weken op met iemand die je door en door leert kennen. Daarom ga ik een stagiair na een stage ook best wel missen.”

Deel dit artikel: