Leerlingen bezoeken rioolgemaal

Bijna vijfhonderd scholieren brengen deze week een bezoek aan het rioolgemaal aan het Damsterdiep. Het Waterschap Noorderzijlvest vertelt de leerlingen over de weg die hun huishoudelijk afvalwater aflegt. Van hun huis naar de zuivering in Garmerwolde.

In de klas, op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Garmerwolde en Eelde en in het pas gerenoveerde rioolgemaal aan het Boterdiep vertellen mensen van het waterschap over hun werk. In de stad is de gemeente verantwoordelijk voor het rioolstelsel. Het waterschap verzorgt de zuivering van het afvalwater in Garmerwolde. Het gemaal kan 7500 kuub rioolwater per uur afvoeren

Het gemaal aan het Damsterdiep is in 2012 gerenoveerd en aangesloten op de rioolpersleiding naar de zuivering in Garmerwolde. Het is het rioolknooppunt van de stad.